Sadnice maline Vilamet americki,Fertodi,Himbo top,Glen,Polka

Objavljeno pre 1 godine
ID #954
Dogovor
Transakcija: Prodaja
Sadnice maline Vilamet americki,Fertodi,Himbo top,Glen,Polka
Objavljeno pre 1 godine

Opis (deskripcija)

Prodajem sadnice maline vilamet americki izuzetnog kvaliteta i genetike. Sadnice su dobijene iz brandusa(korena) poreklom iz Kalifornije. Americki Vilamet je malina koja ima vise rodnih grana i samim tim znatno veci broj plodova po izdanku koji su krupniji u odnosu na Vilamet koji je poreklom iz Holandije , Francuske, Svajcarske i ostalih vilameta. Pa samim tim i znatno veci prinos, kao sto se moze videti na slikama u proizvodnom zasadu.  
Sadnice se pripremaju iz maticnjaka koji se uredno tretira odgovarajucim agrotehnickim merama. Sadnice prodajem dugi niz godina na trzistu srbije i inostranstva. Sadnice mozete rezervisati i poruciti kako za jesenju tako i za prolecnu sadnju. Dugogodisnja prozivodnja i plasman sadnica u skoro celoj Srbiji i okolini su najbolji garant i pokazatelj kvaliteta ove izuzetno profitabilne vrste vilameta.  


Malina polka je poreklom iz Poljske. To je stalnoradjajuca sorta koja plodonosi u prvoj godini od sredine jula pa do prvih mrazeva u kasnoj jeseni . Prinosi su neverovatni kao i krupnoca ploda koja dostize i do 8g tezine. U prvoj godini plodonosi i daje do 1,5kg po zasadjenoj sadnici dok u drugoj i narednih godina prinosi dostizu i do 3 kg po sadnici. Osnovna i jedina razlika u odnosu na polanu sto ima znatno krupniji plod pa prema tome i znatno veci prinos. Vrhunski strucnjaci smatraju da je polka kako oni kazu buducnost malinartstva u svetu i kod nas zbog izvanrednih karakteristika kako genetski tako i kvalitetom i krpupnocom ploda.

Fertodi zamatos je novija sorta maline koja je trenutno najtrazenija u srbiji, poreklom je iz Madjarske. Daje veoma visoke prinose, plodovi su krupni, veoma ukusni i pogodni za zamrzavanje. Plodonosi od sredine juna do kraja jula. Ima veoma jak koren i izdanak koji su veoma otporni na dosadasnje bolesti maline tako da se uspesno gaji i u ravnicarskim i u brdovitim predelima srbije.
Sadnice imaju razvijen i jak koren i dovoljno debele izdanke koje obezbedjuju odlican prijem sadnica.

Malina tulamin je trenutno najtrazenija sorta maline koja se plasira na domace i inostrano trziste u svezem stanju. Izuzetno je rodna sorta, plod moze biti svez nepromenjen u pakovanju do deset dana. Plod je izuzetno krupan i cvrst dostize tezinu do 7 grama. Plodonosi od druge polovine juna do pocetka avgusta otporna je na ozegotine lista i bolesti maline tako da zasadi dugo plodonose.
Sadnice su sa dobro razijenim korenovim sistemom koji omogucava odlican prijem.


Glen Empl (Glen ample) – ima plodove koji su srednje krupni i konusnog su oblika. Veoma je cenjena kao sirovina za preradu u industriji. Uprkos tome što je srednjeg vremena dozrevanja kao mana joj se navodi osetljivost na kasnije mrazeve tokom proleća.Sadnice mozete naruciti kako za jesenju tako i za prolecnu sadnju. Prilikom kupovine sadnica dobijate uputstvo kako o sadnji tako i o potrebnim agrotehnickim merama u prozivodnom zasadu. Sadnice saljemo brzom postom ili licnim preuzimanjem.

 

Kontaktirajte prodavca

  Seller's picture
  Privatno
  Datum registracije 27. Dec 2020
  Morate se ulogovati ili registrovati novi nalog da biste kontaktirali oglašivača.

  Komentari

  Imate pitanje? Treba Vam više informacija? Dodajte novi komentar... Ulogujte se
  Postavite pitanja vezana za ovaj oglas.
  Komentari se proveravaju pre objavljivanja.
  Dogovor

  Informacije o prodavcu

  Seller's picture
  Privatno
  Datum registracije 27/12/2020

  Lokacija oglasa

  Prodavac nije naveo lokaciju
  Sabacka 5